ფხვიერი ნამცხვარი (პეროგი) ქათმის შიგთავსით

თუ თქვენ გინდათ მოამზადოთ მსუყე პეროგი, მაგრამ არ იცით რით, მაშინ არჩევანი შეაჩერეთ ქათამზე. ქათმის ხორცი არის უნივერსალური შიგთავსი რომელიც ბევრი სახეობის ცომეულთან შეთავსებადია.

ქათმის პეროგის მომზადება ძალიან ადვილია, დროც ცოტა უნდა. მთავარია გვახსოვდეს წესები. გამოცხობის დროს 30 წუთის შემდეგ პეროგს ქვევიდან ამოვუდოთ წყლით სავსე ჭურჭელი, ეს კეთდება იმისთვის რომ პეროგი არ დაიწვას.

 

ინგრედიენტები:

 

ქათმის ფილე - 300.                             რძე-150 მლ.

ფქვილი -50-60.                                   მაგარი ყველი - 50.

კვერცხი - 2.                                           სუნელები - 2/.

საფუარი - 0,5 /.                                    მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

 

1. ქათმის ფილე დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

2. ათქვიფეთ კვერცხი მარილთან და რძესთან ეთად, ჩააყარეთ ფქვილი., საფუარი და სუნელები.

3. ქათმის ფილეს დავასხათ გამზადებული მასა. დავუმატოთ გახეხილი ყველი. მოვურიოთ და ჩავასხათ ეს მასა გამოსაცხობ ფორმაში. 

4. გამოვაცხოთ პეროგი 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 35-40 წუთი.

                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

მსგავსი სტატიები

  • ნამცხვარი (პეროგი) კივით.

    კივი არის იდეალური ხილი დესერტის მომზადებისთვის. მისი მომჟავო და მოტკბო გემო არის ნამდვილი ჰარმონია. ამ ეგზოტიკურმა ხილმა რომ არ დაკარგოს თავისი გემო უკეთესია ყოველთვის იყოს დაჭრილი და არა დაქუცმაცებული ან დაბლენდერებული.

  • ვაშლის პატარა-ნამცხვარი (პეროგი)

    თუ თქვენ გიყვართ მადის აღმძვრელი და სასარგებლო დესერტი, თანაც სწრაფად მოსამზადებელი მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა. რომ მოამზადოთ ეს პატარა ნამცხვარი თქვენ სამზარეულოში გაატარებთ ცოტა დროს.

  • შოკოლადის ბრაუნი

    ერთერთი პოპულარული დესერტი ამერიკაში— ეს არის ბრაუნი ხრაშუნა კანით და ნამიანი შიგთავსით. მთავარი ინგრედიენტი ამ დესერტში არის შოკოლადი, აქედან მოდის ფერი და სახელი.თარგმანში ინგლისურიდანbrown-ყავისფერი.

  • სტაფილოს ფხვიერი ნამცხვარი (პეროგი)

    ეს რეცეპტი ჯერ კიდევ მე-16 საუკუნიდან მოდის. ხოლო პოპულარობის პიკს  გასული საუკუნის 60-იან წლებში მიაღწია. იმ დროს ხალხი ცხოვრების  წესს  აკვირდებოდა და ჯანსაღ კვებაზე გადადიოდა. ტკბილეული სტაფილოთი ეს სწორედ ის არის რაც იყო მათთვის საჭირო, ესეთი კვება ამდიდრებს ორგანიზმს და არ მოქმედებს წონაზე,  თან ძალიანიაფია.


comments powered by HyperComments