ნამცხვარი (პეროგი) კივით.

კივი არის იდეალური ხილი დესერტის მომზადებისთვის. მისი მომჟავო და მოტკბო გემო არის ნამდვილი ჰარმონია. ამ ეგზოტიკურმა ხილმა რომ არ დაკარგოს თავისი გემო უკეთესია ყოველთვის იყოს დაჭრილი და არა დაქუცმაცებული ან დაბლენდერებული.

ჩვენ გვინდა გაგიზიაროთ, ნამცხვრის რეცეპტი კივით და ლიმონით ,რომელიც ძალიან მარტივად მზადდება.ლიმონი შეგვიძლია შვცვალოთ ლაიმით, ძალიან გემრიელი გამოვა. მზადდება 15 წუთში. ეს დესერტი იდეალური ვარიანტია ბავშვის დაბადების დღეზე თანაც სასარგებლოა.

ინგრედიენტები:                                                                              

ნიგოზი-0,5. 

კივი-4.                                                        კარაქი - 80გრ.

შაქრის პუდრა-30გრ.                                      კვერცხის გული -2. 

ფხვიერი ნამცხვარი(პიჩენია)-300გრ.               ლიმონის კანი -1..

შაქარი-70გრ.                                                 ნაღები - 200 მლ.

შედედებული რძე-400გრ.                              ლიმონის სოკი -100 მლ.

 

მომზადება: 

1. გავახუროთ ღუმელი 170 გრადუსამდე.

2. დავაბლენდეროთ ფხვიერი ნამცხვარი(პეჩენია) და ნიგოზი ფქვილის მაგვარ მასამდე. გავადნოთ კარა და ავურიოთ ნიგოზს და ფხვიერ ნამცხვარს(პეჩენიას) და დავამატოთ შაქარი.

3. მომზადებული მასა გავანაწილოთ ფორმის ძირზე, დავტკეპნოთ ხელით კარგად.     შევდოთ ფორმა ღუმელშიწუთითშემდეგ გავაცივოთ.

4. ქვაბში ავურიოთ შედედებული რძე და გულები, ლიმონის სოკილიმონის კანი. მოვურიოთ მიქსერით სანამ არ გახდება სქელი ერთგვარიოვანი მასა.

5. ეს კრემი მოვასხათ გამზადებულ  ფხვიერ მასას და შევდგათ ღუმელში 15 წუთით. როცა ნამცხვარი გაგრილდება შევდგათ მაცივარში მინიმუმ 1საათით.

6. დავჭრათ კივი რგოლებად და მოვაწყოთ ნამცხვარს ზევიდან.

7. ავთქვიფოდ გაცივებული ნაღები შაქრის პუდრასთან ერთად და მოვრთოთ ზევიდან ნამცხვარი, აგრეთვე შეგვიძლია მოვაყაროთ ნიგოზი და გავაფორმოთ კივით.

თუ თქვენ გიყვართ ეს მწვანე ხილი, შეგიძლიათ მოამზადოთ აგრეთვე მურაბა კივით და ვაშლით. შეიძლება თქვათ რომ კივი ძვირად ღირებული ხილია და მისი დამატება ნამცხვარში ეს ფუფუნებაა. მაგრამ რატომ არ მოვუწყოთ ჩვენ თავს ზეიმი და არ გავსინჯოთ რაღაც ახალი? რადგან პოზიტიური ემოციები და სასიამოვნო მომენტები უფრო ფასეულია ყველა სიმდიდრეზე.

loading...

მსგავსი სტატიები

  • ვაშლის პატარა-ნამცხვარი (პეროგი)

    თუ თქვენ გიყვართ მადის აღმძვრელი და სასარგებლო დესერტი, თანაც სწრაფად მოსამზადებელი მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა. რომ მოამზადოთ ეს პატარა ნამცხვარი თქვენ სამზარეულოში გაატარებთ ცოტა დროს.

  • შოკოლადის ბრაუნი

    ერთერთი პოპულარული დესერტი ამერიკაში— ეს არის ბრაუნი ხრაშუნა კანით და ნამიანი შიგთავსით. მთავარი ინგრედიენტი ამ დესერტში არის შოკოლადი, აქედან მოდის ფერი და სახელი.თარგმანში ინგლისურიდანbrown-ყავისფერი.

  • ფხვიერი ნამცხვარი (პეროგი) ქათმის შიგთავსით

    თუ თქვენ გინდათ მოამზადოთ მსუყე პეროგი, მაგრამ არ იცით რით, მაშინ არჩევანი შეაჩერეთ ქათამზე. ქათმის ხორცი არის უნივერსალური შიგთავსი რომელიც ბევრი სახეობის ცომეულთან შეთავსებადია.

  • სტაფილოს ფხვიერი ნამცხვარი (პეროგი)

    ეს რეცეპტი ჯერ კიდევ მე-16 საუკუნიდან მოდის. ხოლო პოპულარობის პიკს  გასული საუკუნის 60-იან წლებში მიაღწია. იმ დროს ხალხი ცხოვრების  წესს  აკვირდებოდა და ჯანსაღ კვებაზე გადადიოდა. ტკბილეული სტაფილოთი ეს სწორედ ის არის რაც იყო მათთვის საჭირო, ესეთი კვება ამდიდრებს ორგანიზმს და არ მოქმედებს წონაზე,  თან ძალიანიაფია.


comments powered by HyperComments