ვაშლის პატარა-ნამცხვარი (პეროგი)

თუ თქვენ გიყვართ მადის აღმძვრელი და სასარგებლო დესერტი, თანაც სწრაფად მოსამზადებელი მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა. რომ მოამზადოთ ეს პატარა ნამცხვარი თქვენ სამზარეულოში გაატარებთ ცოტა დროს.

ტკბილი და რბილი გამომცხვარი ვაშლი შაქრის სიროპში , ხრაშუნა ცომით იქნება საუკეთესო დანამატი ჩაისთან ერთად. უბრალოდ წარმოიდგინეთ ეს არომატი ნამცხვრის და თქვენ თავს იგრძნობთ ბედნიერად.

 

ინგრედიენტები:

 

ვაშლი-3 .                                          ფენოვანი ცომი -1 .

შაქარი-230 გრ.                                    მარილი-1 /

ლიმონი-0,5 .

 

მომზადება:

 

1. ფენოვანი ცომისგან გამოვჭრათ 6რგოლი. ცომის ზომა უნდა იყოს ნამცხვრის გამოსაცხობი ფორმის ზომის.

2. გავთალოთ ვაშლი,გავჭრათ შუაზე და ამოვუღოთ გული.

3. ტაფაზე გავადნოთ1ჭიქა შაქარი,ვურიოთ სანამ არ გახდება ყავისფერი.შემდეგ დავუმატოთ  1 სუფრის კოვზი კარაქი, თან ვურიოთ.

4. დავუმატოთ ცოტა მარილი და ნახევარი ლიმონი. დავუწიოთ ცეცხლს და შიგ ჩავაწყოთ ვაშლები.

5. შეწვით ვაშლი კარამელში 5წუთით ორივე მხრიდან.

6. ჩადეთ ვაშლი ფორმაში ბრტყელი ნაწილით  ზევით.

7. ზევიდან ვაშლს მოვასხათ ტაფაზე დარჩენილი კარამელი. დავაფინოთ ზემოდან ცომის რგოლები და შევდოთ 230 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთით.

8. გამოცხობის შემდეგ გადმოაბრუნეთ  ფორმა ხის დაფაზე და მიირთვით ვაშლის პატარა ნამცხვარი (პეროგი) ვანილის ნაყინთან ერთად.

                                  

loading...

მსგავსი სტატიები

  • ნამცხვარი (პეროგი) კივით.

    კივი არის იდეალური ხილი დესერტის მომზადებისთვის. მისი მომჟავო და მოტკბო გემო არის ნამდვილი ჰარმონია. ამ ეგზოტიკურმა ხილმა რომ არ დაკარგოს თავისი გემო უკეთესია ყოველთვის იყოს დაჭრილი და არა დაქუცმაცებული ან დაბლენდერებული.

  • შოკოლადის ბრაუნი

    ერთერთი პოპულარული დესერტი ამერიკაში— ეს არის ბრაუნი ხრაშუნა კანით და ნამიანი შიგთავსით. მთავარი ინგრედიენტი ამ დესერტში არის შოკოლადი, აქედან მოდის ფერი და სახელი.თარგმანში ინგლისურიდანbrown-ყავისფერი.

  • ფხვიერი ნამცხვარი (პეროგი) ქათმის შიგთავსით

    თუ თქვენ გინდათ მოამზადოთ მსუყე პეროგი, მაგრამ არ იცით რით, მაშინ არჩევანი შეაჩერეთ ქათამზე. ქათმის ხორცი არის უნივერსალური შიგთავსი რომელიც ბევრი სახეობის ცომეულთან შეთავსებადია.

  • სტაფილოს ფხვიერი ნამცხვარი (პეროგი)

    ეს რეცეპტი ჯერ კიდევ მე-16 საუკუნიდან მოდის. ხოლო პოპულარობის პიკს  გასული საუკუნის 60-იან წლებში მიაღწია. იმ დროს ხალხი ცხოვრების  წესს  აკვირდებოდა და ჯანსაღ კვებაზე გადადიოდა. ტკბილეული სტაფილოთი ეს სწორედ ის არის რაც იყო მათთვის საჭირო, ესეთი კვება ამდიდრებს ორგანიზმს და არ მოქმედებს წონაზე,  თან ძალიანიაფია.


comments powered by HyperComments