შოკოლადის ბრაუნი

ერთერთი პოპულარული დესერტი ამერიკაში - ეს არის ბრაუნი ხრაშუნა კანით და ნამიანი შიგთავსით. მთავარი ინგრედიენტი ამ დესერტში არის შოკოლადი, აქედან მოდის ფერი და სახელი.თარგმანში ინგლისურიდან brown-ყავისფერი.

ბრაუნი 1893 წელს გამოიგონა სასტუმრო ,,Palmer’’-ის მზარეულმა, სადაც იგი დღემდეც მზადება. ამ უგემრიელესი და პოპულარული დესერტის რეცეპტი არსებობს ბევრი. ჩვენ შემოგთავაზებთ შედარებით წარმატებულ ვარიანტს.

 

ინგრედიენტები:   

                    

კარაქი-250გრ.                                შავი შოკოლადი-200გრ.

კვერცხი-4.                                   ფქვილი-100გრ.

შაქარი-100გრ.

 

მომზადება:

 

1. გავადნოთ შოკოლადი და კარაქი  დაბალ ცეცხლზე.სულ ვურიოთ და როცა მასა გახდება ერთგვარი გადმოვდგათ ცეცხლიდან. და   მივცეთ შოკოლადის მასას გაგრილების საშუალება.

2. ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან და ფქვილთან ერთად.

3. მიღებული მასა შევურიოთ შოკოლადის მასას მოვურიოთ და დავასხათ მთლიანად გამოსაცხობ ჭურჭელში რომელიც არ საჭიროებს ცხიმის წასმას.

4. გამოვაცხოთ 30წუთი, 180 გრადუსზე გაცხელებულ ქურაში. 

ეს დესერტი იქნება ნამდვილი ცდუნება შოკოლადის ნამცხვრის მოყვარულთათვის. სურვილისამებრ შოკოლადის ბრაუნს შეიძლება მოვაყაროთ შაქრის პუდრა ან მოვასხათ მინანქარი (გლაზური). სტუმრებს მივართვათ ნაყინთან ერთად.

loading...

მსგავსი სტატიები

  • ნამცხვარი (პეროგი) კივით.

    კივი არის იდეალური ხილი დესერტის მომზადებისთვის. მისი მომჟავო და მოტკბო გემო არის ნამდვილი ჰარმონია. ამ ეგზოტიკურმა ხილმა რომ არ დაკარგოს თავისი გემო უკეთესია ყოველთვის იყოს დაჭრილი და არა დაქუცმაცებული ან დაბლენდერებული.

  • ვაშლის პატარა-ნამცხვარი (პეროგი)

    თუ თქვენ გიყვართ მადის აღმძვრელი და სასარგებლო დესერტი, თანაც სწრაფად მოსამზადებელი მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა. რომ მოამზადოთ ეს პატარა ნამცხვარი თქვენ სამზარეულოში გაატარებთ ცოტა დროს.

  • ფხვიერი ნამცხვარი (პეროგი) ქათმის შიგთავსით

    თუ თქვენ გინდათ მოამზადოთ მსუყე პეროგი, მაგრამ არ იცით რით, მაშინ არჩევანი შეაჩერეთ ქათამზე. ქათმის ხორცი არის უნივერსალური შიგთავსი რომელიც ბევრი სახეობის ცომეულთან შეთავსებადია.

  • სტაფილოს ფხვიერი ნამცხვარი (პეროგი)

    ეს რეცეპტი ჯერ კიდევ მე-16 საუკუნიდან მოდის. ხოლო პოპულარობის პიკს  გასული საუკუნის 60-იან წლებში მიაღწია. იმ დროს ხალხი ცხოვრების  წესს  აკვირდებოდა და ჯანსაღ კვებაზე გადადიოდა. ტკბილეული სტაფილოთი ეს სწორედ ის არის რაც იყო მათთვის საჭირო, ესეთი კვება ამდიდრებს ორგანიზმს და არ მოქმედებს წონაზე,  თან ძალიანიაფია.


comments powered by HyperComments